2.12.2022 | петък | 02:08

Граждани настояват да се премахне коледната украса пред Народния театър в София

Публикувано:

Сподели поста:

Граждани изразиха недоволство срещу украса, поставена пред Народния театър в София. Според тях тя е грозна и неподходяща, особено на мястото, на което се намира. Недоволните граждани поискаха незабавното й премахване, като за целта е създадена и петиция, подкрепена от над 400 души. Създателят й Цветелина Павлова пише следното:

„Ние, гражданите, настояваме за премахване на коледната украса пред Народния театър. Истински мъчно ни е за София, може би столицата в Европа с най-грозната коледна украса! Не само това, ами някой в общината е разрешил и това нещо точно пред Народния театър! На тъмно може и да има привлекателен вид, но на светло е изключително грозно“, мотивира Павлова искането си.

Според нея тази украса е срам за рекламиращия, който и натрапчиво подчертава името си.

Друг притеснителен момент са множеството кабели, които захранват лампичките, но пространството е изпълнено с всевъзможни препятствия.

От пресцентъра на Столичната община коментираха за NewsOne, че както тази, така и другите рекламни украси са част от утвърдената практика на публични места в София да бъде поставяна коледна украса от фирми за тяхна сметка.

„След подадени сигнали за начина на поставяне са дадени допълнителни указания на мобилния оператор за преподреждане и захранване на елементите, както и за намаляване на елементите, които са с рекламно съдържание“, казват оттам.

Става ясно още, че локациите, на които фирмите заявяват желание да поставят коледна украса, се съгласуват от направление „Архитектура и градоустройство“.

NewsOne потърси собственика на украсата, който не отговори на позвъняването ни, затова отправихме писмено въпросите си и очакваме отговор.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху