Протестът в подкрепа на отстранения председател Никола Минчев продължи почти до полунощ. С привържениците му се срещнаха различни депутати и политици, като на място беше и премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев. Според Василев сега те ще покажат, че протестите не само могат да свалят правителства, но и да ги спасят. Минчев също отиде при подкрепящите. 

Протестът вървеше спокойно, напрежение възникваше единствено, когато от сградата излизаха представители на опозицията. До по-сериозно напрежение се стигна, когато излезе Тошко Йорданов от ИТН. Хората го замеряха с шишета и всевъзможни предмети, а един от протестиращите го наплю. Стотинки и коледна украса пък полетяха и когато лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов излезе, за да се срещне с хората. Той говори пред медиите и коментира, че дошлите в подкрепа на Минчев и “Продължаваме Промяната” са водени от чужди посолства. Той заяви още, че следващото правителство ще е самостоятелното на “Възраждане”. 

Секретарят на парламентарната им група Николай Дренчев, заедно с негови колеги, се насочи пеша по ул. “Шипка”, плътно обграден от полицията, заради група протестиращи, които униформените едва опазиха, за да не се стигне до физически сблъсък.

Депутатите от парламентарните групи на “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и БСП преминаваха през протестиращите под бурни овации и без да бъдат възпирани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here