fbpx
More

  Грандиозен концерт за кралица Елизабет Втора пред Бъкингамския дворец отбеляза 70 години от възкачването й на трона

  В кралската ложа бяха принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт с децата им, премиерът Борис Джонсън и съпругата му Кари

  Малко след полунощ прикючи грандиозният концерт пред Бъкингамския дворец в чест на британската кралица Елизабет Втора в рамките на тържествата по случай 70 години от възкачването й на трона. Концертът, наречен “Платинено парти в двореца”, беше нещо уникално.

  За съжаление, кралицата, която има проблеми с придвижването, не беше на трибуните, но пък приятно изненада публиката като се появи на екрана, проектиран върху сградата на Бъкингамския дворец, в комедиен скеч с мечето Падингтън.

  Последва плеяда от изпълнители. Пяха групите “Куин” и “Дюран Дюран”, Алиша Кийс, Род Стюърт, Даяна Рос, Джордж Езра. Андрю Лойд Уебър и Лин Мануел Миранда представиха букет от мюзикъли. Пя също Андреа Бочели. Едно наистина невероятно зрелище с много танцьори, колоритни костюми, страхотни светлинни ефекти и висок заряд. Имаше от всичко, всякакви жанрове, за всякакъв вкус. На екрана на моменти се появяваха видни личности от различни сфери – изкуство, култура, спорт, екология, които поднесоха своите поздравления към Елизабет Втора, възхвалявайки я като пример за подражание в служба на нацията през всичките тези 70 години.

  В кралската ложа бяха принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт с децата им, премиерът Борис Джонсън и съпругата му Кари, предаде БНР.