Грандиозен концерт в чест на кралица Елизабет Втора (ВИДЕО)

Кралицата се появи в изненадващо видео, в което тя и мечката Падингтън пият чай

Световноизвестни музиканти отдадоха почит на кралица Елизабет II на звезден концерт пред Бъкингамския дворец, по случай 70 години от възкачването й на трона. С концерта, наречен “Платинено парти в двореца”, завърши третия ден от четиридневния празничен уикенд, посветен на честване на платинения Ѝ юбилей

96-годишната кралица не присъства на концерта, но зарадва публиката, като се появи в изненадващо видео, записано с анимирана версия на друго британско национално съкровище: мечката Падингтън. Тя разкри, че споделя любовта на мечето към сандвичите с мармалад в комедиен скеч, който беше показан за откриване на концерта. 

Последва плеяда от изпълнители. Пяха групите “Куин” и “Дюран Дюран”, Алиша Кийс, Род Стюърт, Даяна Рос, Джордж Езра. Андрю Лойд Уебър и Лин Мануел Миранда представиха букет от мюзикъли. Пя също Андреа Бочели. На моменти на екрана се появяваха известни личности от различни сфери – изкуство, култура, спорт, екология, които поднесоха своите поздравления към Елизабет Втора, възхвалявайки я като пример за подражание в служба на нацията през всичките тези 70 години.

В кралската ложа бяха принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт с децата им, премиерът Борис Джонсън и съпругата му Кари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here