fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:19

Град Левски ще посрещне участниците в Пробега на мира

България се включва в инициативата от 2000-та година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Участниците от Пробега на мира ще бъдат посрещнати в град Левски. Събитието ще се проведе на 7 юли между 11:00 и 12:00 часа на изхода на града в посока с. Аспарухово. Това съобщи Любка Христова от общинската управа. От общината канят жителите на града да посрещнат заедно бегачите, за които ще бъде подготвена и кратка оздравителна програма.

Световният пробег на мира преминава през над 130 държави и е основан през 1987 година от индийския философ, поет и музикант Шри Чинмой. През местата, които прекосяват, участниците носят горящ факел. Той е символ на стремежа на хората да живеят в мир и хармония. Този факел тази година тръгна от Португалия. 

България се включва в инициативата от 2000-та година. Пробегът на мира тази година ще премине през над 35 населени места в страната в периода от 2 до 11 юли. По-големите градове от тях са Видин, Белоградчик, Козлодуй, Плевен, Велико Търново, Свищов, Русе и Силистра, съобщава БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here