fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:45:07
събота | 21.05.2022 | 14:45:08
26.8 C
София

Гръцкият туристически сектор иска да назначи украински бежанци

Близо десет хиляди украинци вече имат разрешително за работа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Гърция е издала близо десет хиляди разрешителни за пребиваване и работа на украински бежанци, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“. 

Общият брой на пристигналите в Гърция бежанци от Украйна до момента е над 25 хиляди.

Туристическият сектор иска да привлече голяма част от украинските граждани, получили разрешителни за работа. 

Две големи компании, развиващи дейност в сферата на туризма, вече са изразили желание да назначат близо 500 украинци като някои от позициите са за островите Кос, Родос и Крит. 

Секторът страда от недостиг на кадри. През миналия месец почетният президент на Конфедерацията на гръцкия туризъм (СЕТЕ) Андреас Андреадис съобщи, че незаетите места в туристическия сектор са над 50 хиляди, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук