fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:35:28
петък | 27.05.2022 | 17:35:28
28.8 C
София

Гръцки градове забраняват старите автомобили и камиони

В рамките на програмата Гърция ще трябва да премине много по-рано от останалата част на Европа към екологични начини за движение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Забраняват старите автомобили и камиони в шест града в Гърция. 

Атина, Солун, Каламата, Йоанина, Трикала и Козани ще се включат в специална програма на Европейската комисия за климатично неутрални градове. Програмата обхваща 377 европейски града. 

До 2030 г. шестте гръцки града трябва да приложат начини за придвижване и транспорт по приятелски към околната среда начини. 

В някои от европейските градове, които вече прилагат програмата, е забранено движението на стари и замърсяващи околната среда превозни средства по градската пътна мрежа. Целта е собствениците им да се прехвърлят към средствата за масов транспорт и нови автомобили, с ниски въглеродни емисии. 

В рамките на програмата Гърция ще трябва да премине много по-рано от останалата част на Европа към екологични начини за движение на превозните средства, посочва изданието.      

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук