fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:29

GPS устройство ще определя маршрута на шофьорските изпити

Това ще влезе в сила от април 2023 година

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От април догодина на шофьорските изпити ще се въведе задължително автоматично GPS устройство. То ще определя маршрута на финалния изпит.

Повече от 2 години решението за автоматичното задаване на маршрута при изпита е записано в наредбата, но не е влязло в сила. Автоинструктори смятат, че така Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” показва нежеланието си да ограничи субективния фактор при изпита и подхранва корупцията.

Маршрутът няма да е субективен според самия изпитващ. Няма да могат да влияят на самия изпит с по-лек маршрут, през който трябва да се премине. Това обясни Стоян Стоянов от Сдружението на българската автоинструкторска колегия.

Статистика на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” показва, че от януари до юни 2021 година 1131 души смятат, че няма прояви на корупционни практики, 47 са отчели корупция, 17 даже казали, че са били свидетели.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here