fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:27:25
сряда | 25.05.2022 | 00:27:25
18.2 C
София

Горанов: Автомобилът, с който бях спрян на границата, е купен чисто нов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Автомобилът, с който бях спрян на “Калотина”, е закупен чисто нов от “Мото Пфое“ през март 2020 г. и е регистриран от тях в КАТ, заяви бившият финансов министър Владислав Горанов.

По-рано през деня стана ясно, че той се е опитал да премине границата със Сърбия с кола, която е обявена за издирване от Интерпол в Русия.

“Дори не съм го регистрирал аз. Той не е собственост на лизингополучателя, а на фирмата”, каза Горанов пред bTV.

По думите му това е първо излизане на колата от страната.

“Граничният полицай регистрира автомобила и каза, че той се издирва без да може да ми даде допълнителна информация от кого и защо. Разпореди ми да се върна навътре в страната”, обясни Горанов.

Той допълни, че е оставил колата си в Драгоман и с друго превозно средство е продължил към Сърбия, където е на рожден ден на свой приятел.

Бившият финансов министър каза, че ако са му били разпоредили да изчака, е щял да го направи.

“Впоследствие, след като преминах с друг автомобил, нямаше коментар от Гранична полиция при преминаването ми към Сърбия. Не съм останал с впечатление, че съм отказал съдействие на органите на МВР”, уточни Горанов и допълни: “Ако колегите от МВР имаха някакъв коментар, можеше да ми зададат въпроси и да получат уточнения”.

Той обясни, че е готов да съдейства с информация и да предаде автомобила.

“Колата е в Драгоман и до края на деня ще бъде предадена на органите на МВР. Но с мен от МВР никой не се е свързал към настоящия момент”, заяви Горанов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук