fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 03:09

Голям горски пожар затвори магистралата между Атина и Патра

Три хеликоптера и два противопожарни самолета пускат вода върху огнените пламъци

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Олимпийската магистрала, която свързва гръцката столица Атина и западния пристанищен град Патра бе затворена днес заради горски пожар, предаде ДПА.

Гъсти облаци дим се носят край пътя близо до село Неа Перамос( има съвпадение на имената с близкото до Кавала селище със същото име, б. ред.), на около 30 км западно от столицата, показаха телевизионни репортажи.

Противопожарната служба призова със SMS съобщения жителите на района и водачите на пътни превозни средства да избягват опасния участък. Движението е пренасочено по второстепенни пътища, съобщава държавната телевизия.

Три хеликоптера и два противопожарни самолета пускат вода върху огнените пламъци. Един от самолетите се наложи да се изтегли заради проблеми с двигателя.

Заради сухото време и силните ветрове рискът от горски пожари остава висок, особено в южните части на Гърция. Прогнозата за следващите дни остава същата, обяви днес метеорологичната служба.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img