fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:48

Иван Гешев: Прокурори могат да нарушат закона, когато са поставени пред труден избор

Гешев потвърди, че прокуратурата е готова да работи с всяка една институция в интерес на българските граждани

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Целта на съдебната реформа е да овладее прокуратурата и тя да бъде използвана за нелегитимни цели да се отстрани конкретния главен прокурор и съдебната власт да изпълнява поръчки. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев пред заседание на Висшия съдебен съвет

Обвинител номер 1 смята, че магистрати, съдии и прокурори могат да бъдат поставяни пред избора, който имат някои представители на изпълнителната власт – да нарушат евентуално закона или да останат без работа и да не могат да хранят семействата си. Резултатът е цената, която плащат българските граждани, смята Гешев. “Цената е всяко следващо убийство на пътя, всяка следваща телефонна измама, пребит възрастен човек, разбити апартаменти и т.н. Но тях не ги интересува това нещо, а ги интересува овладяването на прокуратурата, вече и КПКОНПИ”, каза още Гешев.

Главният прокурор потвърди, че въпреки разпада на държавността, който се наблюдава, прокуратурата е готова да работи с всяка една институция, която все още функционира, в интерес на българските граждани и на България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img