fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:51:40
събота | 21.05.2022 | 15:51:40
26.8 C
София

Гешев: Ще бъде сезиран Конституционният съд за промените в Закона за съдебната власт

Той се е срещнал и е направил обръщение към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че предвид противоконституционността на приетите промени в Закона за съдебната власт, предстои да бъде сезиран Конституционният съд, посочват от прокуратурата в съобщение, публикувано в официалния им фейсбук профил.

Гешев се е срещнал днес и е направил обръщение към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура по повод приетите вчера от 47-ото Народно събрание на второ четене промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираните структури.

“Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията”, каза Гешев на магистратите.

По думите му спецструктурите са постигнали безспорни резултати, а закриването им е в резултат от това, че те работят. Според него тези, които хората наричат “олигархия” и “мафия”, имат интерес от регрес в борбата с престъпността и приключване “безславно” на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза.

“За съжаление цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!”, посочи главният прокурор, цитиран от БТА в съобщението.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук