fbpx
More

  Гешев: Прокуратурата проверява “Автомобилна инспекция” и МВР по сигнал на превозвачите

  Това заяви главният прокурор пред журналисти преди заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет

  Нямам никакви притеснения, абсолютно всички „основания“, посочени от министър Стоилов и г-жа Йорданова, да бъдат открито разгледани пред Пленума на ВСС, пред българската общественост, които да се запознаят с техния смешен характер.

  Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти, преди заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, който трябва да разгледа съвместно и по същество двете предложения за отстраняване от длъжност на главния прокурор от служебния министър проф. Янаки Стоилов и от настоящия министър на правосъдието Надежда Йорданова.

  Главният прокурор Иван Гешев съобщи още, че прокуратурата работи по сигнал на превозвачите за нарушения от Държавна агенция „Автомобилна инспекция“, нарушения от МВР и евентуално извършени длъжностни престъпления.

  „Има сигнал от различни сдружения на превозвачите до Върховна касационна прокуратура. Той е изпратен до компетентната прокуратура, вероятно тя е Специализираната прокуратурата, с оглед спецификата на сигнала. В сигнала се сочат за известни нарушения от Държавна агенция „Автомобилна инспекция“, нарушения от МВР и евентуално извършени длъжностни престъпления. В хода на тази проверка прокурорът ще извърши всичко необходимо по закон.“, заяви Гешев.