fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 19:48:48
четвъртък | 26.05.2022 | 19:48:48
26.8 C
София

Гешев: Интерес от закриването на специализираните структури имат тези, които българските граждани наричат “мафия”

Закриват ги, защото работят, защото правят това, което Европейската комисия и европейските ни партньори искат, каза още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Прокуратурата няма да служи за декор на предварително взети политически решения, коментира главният прокурор на заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

“Интерес от закриването на специализираните структури имат тези, които българските граждани наричат “мафия”. Ако това стане, делата ще приключат безславно. Нека българските граждани да следят какво ще се случи и със съответните обезпечения и запори, какви ще са последствията. И  тогава въпросите няма да са към българската съдебна власт”, заяви днес главният прокурор Иван Гешев на заседанието на Комисия по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно събрание.

“Тук съм изключително и само от уважение към институцията Народно събрание”, подчерта той.

Главният прокурор попита как върховенството на закона кореспондира с интересите на т.нар. “олигарси” и “мафия”, които ще обслужи този закон, и с лустрацията на съдии. Той подчерта, че вносителите на законопроекта нямат нито един юридически довод, което се доказва от анализите  за ефективността на специализираните структури. 

“Закриват ги, защото работят, защото правят това, което Европейската комисия и европейските ни партньори искат”, каза Иван Гешев и добави, че “прокуратурата няма да служи за декор на предварително взети политически решения”. 

Ще има европейска реакция на това, което предстои да се случи, тъй като това е предварително взето решение, предупреди Иван Гешев. Той поясни, че специализираните прокуратура и съд са най-ефективните и ефикасни в борба с тероризма и организираната престъпност в България след 1989 г.

“Това, което ще се случи е във вреда на всеки един български гражданин и уронва престижа на съдебната система, засяга върховенството на закона и правовата държава”, подчерта главният прокурор.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук