fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:47:11
петък | 20.05.2022 | 07:47:11
5.7 C
София

Героите зад кислородните маски: Българските пожарникари са спасили 307 души през 2021 г.

Ежегодно се назначават между 150 и 200 нови огнеборци

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българските пожарникари са спасили 307 човешки живота през тази година. Това стана ясно от интервю на директора на службата главен комисар Николай Николов пред bTV. Той обясни, че въпреки проблемите, интерес към трудната и благородна професия има.

“Ежегодно назначаваме между 150 и 200 нови пожарникари, което се случва след конкурс. Не е лесно обаче, защото освен желание, трябва да се покаже и ангажираност”, обясни Николов.

Той съобщи, че към момента все още се чакат официални данни относно инцидента със запалилия се македонски автобус на автомагистрала “Струма”, но поясни, че едва ли ще се има нова информация по случая.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук