fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:31:07
събота | 21.05.2022 | 15:31:07
26.8 C
София

Германската полиция осуети заговор за отвличане на здравния министър

Организацията, стояща зад чат групата "Обединени патриоти", "е възнамерявала да създаде условия за гражданска война

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Германската полиция задържа четирима германски граждани, заподозрени в заговор за отвличане на здравния министър Карл Лаутербах и за разрушаване на съоръжения от електрическата мрежа, за да предизвикат спиране на тока в цялата страна, предаде Ройтерс.

“Двамата главни заподозрени са се наговорили с останалите да нападнат здравния министър”, каза днес говорител на прокуратурата в Кобленц, който потвърди информация, разпространена от обществената телевизия А Ер Де.

Организацията, стояща зад чат групата “Обединени патриоти”, “е възнамерявала да създаде условия за гражданска война и в крайна сметка да разруши демократичната политическа система в Германия”, посочи по-рано в изявление прокуратурата, допълва БТА.

Прокуратурата съобщи, че властите са претърсили вчера 20 адреса в няколко германски провинции и са конфискували оръжия, включително пистолети, боеприпаси и автомат “Калашников”, пари в брой в евро и чужда валута, както и златни кюлчета и сребърни монети. Организацията е планирала също да отвлече и други известни обществени фигури, но не уточни кои. Прокурорите са поискали издаване на съдебни заповеди за арест за четиримата. Пети заподозрян се издирва.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук