fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:59:08
четвъртък | 26.05.2022 | 20:59:08
25.8 C
София

Германия ще помогне източни държави от ЕС без излаз на море да получат достъп до втечнен газ (ВИДЕО)

Федералният канцлер Олаф Шолц обяви, че предстои уточняването на детайлите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Германия ще засвидетелства солидарност с държави от Европейския съюз, които търсят алтернатива на руския газ и нефт. Трябва да сме подготвени да помогнем на държави, които нямат пряк достъп до Северно или Балтийско море и трябва да разчитат на нас да си сътрудничим с тях, заяви  федералният канцлер Олаф Шолц и добави, че предстои уточняването на детайлите.

Канцлерът изтъкна, че много държави са изправени пред по-големи предизвикателства от Германия при намаляване на зависимостта си от руския енергиен внос. По-рано Германия предприе стъпки за увеличаване на вноса на втечнен газ като отдаде под наем четири плаващи хранилища и избра пристанището на Северно море Вилхелмсхафен като първи хъб. Шолц и  чешкия премиер Петър Фиала обявиха, че са започнати разговори Чехия да изпрати на украинската армия оръжия руско производство, а Берлин да снабди Прага с модерни западни въоръжения.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук