fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:51

Германия прекратява доставките на руски въглища от 1 август

Германия е фокусирана върху прехода към нулеви нетни емисии и наскоро въведе норми за ускоряване  на проекти за възобновяема енергия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Германия спира изцяло покупка на руски въглища на 1 август, а на руски петрол – на 31 декември тази година, заяви на пресконференция в Сидни германският заместник-министър на финансите Йорг Кукис.

По-рано Русия доставяше 40% от въглищата и петрола, използвани в Германия, отбеляза зам.-министърът.  Той подчерта, че всеки, който знае историята на петролопровода Дружба, който беше инструмент още на съветската империя над Източна Европа, знае, че отказът от тази зависимост не е нещо просто, но това е нещо, което ще бъде постигнато след няколко месеца..

Германия подготвя с ускорени темпове терминали за внос на втечнен природен газ. Кукис обаче посочи, че САЩ и Катар могат заедно да доставят на Европа само около 30 милиарда кубични метра втечнен природен газ.

Германия е фокусирана върху прехода към нулеви нетни емисии и наскоро въведе норми за ускоряване  на проекти за възобновяема енергия, но газът ще бъде от съществено значение за промяната.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img