fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:52:08
петък | 27.05.2022 | 08:52:08
15.8 C
София

Германия понижава прогнозата за икономическия си растеж тази година

През 2020 г. БВП на страната се сви с 4,6 на сто

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Германското правителство ще понижи прогнозата си за икономическия растеж през 2022 г. до 2,2 процента заради рисковете, свързани с войната в Украйна. Това предаде ДПА, позовавайки се на източници от правителствените среди.

В годишният си икономически доклад, оповестен през януари, Берлин залагаше на нарастване на брутния вътрешен продукт (БВП) с 3,6 на сто.

След две години пандемия от Ковид-19 войната в Украйна засилва икономическия натиск, особено по отношение на повишението на цените и нарушенията в снабдителните вериги, предаде БТА.

Водещите германски икономически институти също понижиха очакванията си за развитието на най-голямата европейска икономика. През 2020 г. БВП на страната се сви с 4,6 на сто, а миналата година нарасна с 2,9 на сто. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук