fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:51:39
неделя | 29.05.2022 | 01:51:39
16.8 C
София

Германия национализира дъщерни дружества на Газпром в страната

Германското правителство търси купувачи за подразделенията на компанията, като предлага гарантирани държавни заеми

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Германия национализира дъщерното дружество на “Газпром” в страната, като го поставя временно под контрола на федералния енергиен регулатор.

Това става, след като миналата седмица руският газов концерн неочаквано заяви, че се оттегля от „Газпром Германия“.

Германското правителство търси купувачи за подразделенията на Газпром в страната, като предлага гарантирани държавни заеми за всеки инвеститор, който е готов да закупи част от бизнеса или да го поеме изцяло.

Правителството прави необходимото, за да гарантира сигурността на доставките в Германия, а това включва да не излага енергийните инфраструктури в страната на произволни решения от страна на Кремъл, заяви министърът на икономиката Роберт Хабек.

„Газпром Германия“ ръководи критично важни инфраструктури в страната които са от най-голямо значение за газовите доставки. Подчиняването му на държавен регулатор е в интерес на обществото и за подсигуряване на доставките.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук