fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:52:46
петък | 27.05.2022 | 17:52:46
28.8 C
София

Германия гласува оръжие за Украйна (ВИДЕО)

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Германският парламент гласува в подкрепа на изпращането на тежки оръжия за Украйна – символично решение, което отразява промяната на курса.

Берлин досега отказваше да предостави всякакво нападателно оръжие на Украйна, както и тежко военно оборудване като бронирани машини.   

Германия вече е изпратила на Киев близо 2500 зенитни ракети, 900 гранатомета и милиони боеприпаси, включително ръчни гранати и мини.  

Берлин планира да даде бронирани машини на Словения в замяна на съветски си танковете, които страната изпраща на Украйна.  

Германски компании са поискали да изпратят като военна помощ на украинската армия и 88 танка “Леопард”, 100 бронирани машини “Мардер” и 100 гаубици.   

Същевременно Британският външен министър Лиз Тръс открито призова Запада да снабди украинците с противокорабни ракети, танкове и изтребители. Тя допълни, че победата на Украйна над Русия сега трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, което означава, че руските сили трябва да бъдат отблъснати от цялата територия на страната.       

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук