-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:08:45
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:08:45

ГЕРБ защити Ивайло Иванов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Групата на общинските съветници в Столичния общински съвет защити бившия гласвен секретар Ивайо Иванов, който беше назначен за директор на Столичния инспекторат.

Борис Бонев и представители на “Демократична България” остро възразиха срещу назначението на бившия главен секретар на МВР.

„Спаси София“ поиска оставката на Фандъкова заради новия директор на Столичния инспекторат | NewsONE

Съветниците от управляващото мнозинство в СОС осъждат полицейското насилие по време на протестите миналото лято, но подчертават, че тогавашният главен секретар не е виновен за него и определят уволнението му от МВР като политическо.
Публикуваме тяхната позиция без редакторска намеса:
„Призоваваме да се спрат опитите за демонизиране, нищо, че вече сме в предизборна кампания. Нека всеки се опита да спечели изборите честно, като покаже какво е постигнал и какво може да направи.

Нека да е ясно – ние от ГЕРБ-СДС осъждаме полицейското насилие, намираме за недопустимо това, което видяхме на записите под колоните на Министерски съвет. Подобни прояви нямат място в едно цивилизовано общество. Те трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона от компетентните за това органи.

В същото време не приемаме опитите незаконните действия на няколко полицая, да се приписват на политическия опонент, в този случай ГЕРБ.

Да припомним, че случилото се беше предмет на проверки и проверки на проверките, има съдебни процедури и образувани дела, имаше дори парламентарна комисия, има наложени наказания, имаше и достатъчно време тези наказания да бъдат заменени с по-строги, ако служебното правителство, което управлява вече 6 месеца прецени.

След политическото му уволнение, нито разследващите органи, нито дори парламентарната комисия имаха претенциите да търсят отговорност или някаква съпричастност на Ивайло Иванов към насилието на униформени към задържани.

Демократичното право на всеки да протестира не просто се зачита от кмета на София, а под нейното ръководство се полагат огромни усилия от Столична община, за да бъдат осигурени най-адекватните възможности за упражняване на това право. Без значение кой протестира, срещу кого или какви предизвикателства пред нормалното функциониране на града поражда това. Неадекватно политическо обвинение е, че тя не зачита правилата, законите и правата на гражданите.

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС и кметът Фандъкова имаме за цел да подредим града. Това се случва чрез създаването на качествена нормативна уредба, с усъвършенстване на системите за контрол в общината , общинските предприятия и общинските дружества и не на последно място спазване на правилата в града ни. Столичният инспекторат има огромна роля в този процес и не е учудващо, че за негов директор е потърсен човек със сериозен административен опит и познания в сферата на реда и сигурността“.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук