ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа тази сутрин под искането за вот на недоверие към правителството. Това заяви на брифинг в Народното събрание председателят на групата Десислава Атанасова.

От най-голямата опозиционна парламентарна сила искат още тази седмица да бъде разгледан законопроектът им, внесен снощи за промени в Изборния кодекс (ИК), свързани с връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина в избирателните секции, освен машинния вот, предаде БТА.

“В програмата за тази седмица на парламента сме предложили да бъде разгледан онзи законопроект на БСП, който някак странно повече от два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от “Продължаваме промяната”. За нас е неясно как коалицията, част от която внася този законопроект, другата част да не допуска това нещо да се обсъжда в детайли. Затова освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е належащо да се разгледа, следва Народното събрание тази седмица да разгледа и кодекса, внесен от ПГ на БСП,” каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитира БНТ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here