ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков в сряда. Това обяви на извънреден брифинг зам.-председателят на партията Томислав Дончев.

“Провалът на това правителство е комплексен и няма секторни измерения. Мащабите на този провал са такива, че това правителство няма с кого да се конкурира в модерната политическа история на България”, смята той.

Дончев посочи, че най-осезателният провал на управляващите е в сферата на публичните финанси.

“На тази мъка трябва да се сложи край. Тя е мъка за всички – за партньорите, за народните представители, в отчаяните им опити да измислят аргумент защо това правителство има право да съществува. Мъка е за министрите, най-голяма мъка е за министър-председателя”, добави още той.

Според депутата Делян Добрев инфлацията е “галопираща”.

“Тази инфлация не се дължи на войната, защото ако погледнете в Европа, там инфлацията е наполовина. Част от инфлацията у нас може да се обясни, друга не е обяснима. Тази, която може да се обясни, е с некадърността на правителството. те всеки месец карат бизнеса да се моли компенсациите да продължат”, коментира Добрев.

Според него необяснимата инфлация се дължи на лобизъм и корупция. Той даде пример с повишаването на цените на горивата и природния газ.

“Защо е необяснимо – цената на петрола е същата като през 2012 г., акцизите – също, ДДС – също”, посочи депутатът.

От своя страна Десислава Атанасова обяви, че парламентарната група на ГЕРБ е подготвила мотивите си и е събрала е подписи.

Previous articleКуентин Тарантино стана доктор
Next articleЛили Иванова пуска допълнителни билети за концерта си в Бургас
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here