fbpx
More

  ГЕРБ в атака: 38 минути едва събраха всички критики на Борисов към президент и премиер

  "Да се обединим поне по темата за ваксините", призова лидерът на ГЕРБ

  Спад на инвестициите, рекорден ръст на банковите депозити на частни и бизнес клиенти, проблем с ваксинациите, неизяснени въпроси преди вота. Според бившия премиер Бойко Борисов за всичко това си има виновници – президентът Румен Радев и служебното правителство на Стефан Янев.

  “Българите са се уплашили от служебното правителство и не искат да инвестират парите си”, обясни Борисов. По негови данни, спадът на инвестициите в страната е достигнал 63%, а депозитите в банкови институции са надхвърлили рекордните 100 милиарда лева.

  “Няма такъв случай в модерната стопанска история на България. Това ни доведоха с т.нар. честност, прозрачност и почтеност. Заболяха ни ушите да слушаме за почтеност от президента Радев”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

  По въпроса с притеснителният ръст на заразени с Ковид-19 и все още ниския процент на ваксинирани, Борисов обвини служебния кабинет и изтъкна, че “зеленият“ сертификат е причина за това много хора да се откажат от ваксинация.

  “Радев показва, че еднолично ръководи това правителство. На служебния премиер Янев не му се чува гласът. Той е разумен премиер. Ние месеци наред даваме личен пример и се ваксинираме. Мен ме е страх от инжекции, но се ваксинирах. Сега те узряха за това. Хайде да се обединим по темата за ваксините. Те тръгнаха добре, но паднаха до 15 000 ваксинирани, защото казаха, че може и със зелен сертификат”, заяви бившият министър-председател.

  Той подчерта, че ваксинацията остава единственият вариант за излизане от ситуацията, но все още ниският интерес поставя България в ситуация, в която ще завърши ваксинационният цикъл последна. А заболелите се увеличават.

  “Сега се купуват тестове до 14 ноември, докато минат изборите. Днес имаме 70 000 карантинирани. С този темп по време на изборите те ще са над 100 000. Как ще гласуват тези хора?”, попита Бойко Борисов.