5.12.2022 | понеделник | 19:18

ГЕРБ в атака: 38 минути едва събраха всички критики на Борисов към президент и премиер

Публикувано:

Сподели поста:

Спад на инвестициите, рекорден ръст на банковите депозити на частни и бизнес клиенти, проблем с ваксинациите, неизяснени въпроси преди вота. Според бившия премиер Бойко Борисов за всичко това си има виновници – президентът Румен Радев и служебното правителство на Стефан Янев.

„Българите са се уплашили от служебното правителство и не искат да инвестират парите си“, обясни Борисов. По негови данни, спадът на инвестициите в страната е достигнал 63%, а депозитите в банкови институции са надхвърлили рекордните 100 милиарда лева.

„Няма такъв случай в модерната стопанска история на България. Това ни доведоха с т.нар. честност, прозрачност и почтеност. Заболяха ни ушите да слушаме за почтеност от президента Радев“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

По въпроса с притеснителният ръст на заразени с Ковид-19 и все още ниския процент на ваксинирани, Борисов обвини служебния кабинет и изтъкна, че „зеленият“ сертификат е причина за това много хора да се откажат от ваксинация.

„Радев показва, че еднолично ръководи това правителство. На служебния премиер Янев не му се чува гласът. Той е разумен премиер. Ние месеци наред даваме личен пример и се ваксинираме. Мен ме е страх от инжекции, но се ваксинирах. Сега те узряха за това. Хайде да се обединим по темата за ваксините. Те тръгнаха добре, но паднаха до 15 000 ваксинирани, защото казаха, че може и със зелен сертификат“, заяви бившият министър-председател.

Той подчерта, че ваксинацията остава единственият вариант за излизане от ситуацията, но все още ниският интерес поставя България в ситуация, в която ще завърши ваксинационният цикъл последна. А заболелите се увеличават.

„Сега се купуват тестове до 14 ноември, докато минат изборите. Днес имаме 70 000 карантинирани. С този темп по време на изборите те ще са над 100 000. Как ще гласуват тези хора?“, попита Бойко Борисов.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...

Румен Петков: Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък

Воят да бъде спрян „Лукойл“ е трудно обясним от гледна точка на нормалния разсъдък и от гледна точка...