3.12.2022 | събота | 05:39

ГЕРБ ще поиска пълна отмяна на „зеления сертификат“

Публикувано:

Сподели поста:

ГЕРБ ще внесат предложение за пълна отмяна на зеления сертификат като форма на противоепидемичен контрол на територията на страната. Мотивът на партията е, че след като депутатите решиха документът да не бъде пропуск за сградата на парламента, трябва да има равнопоставеност между тях и останалите граждани.

По този начин ГЕРБ се превръща във втората парламентарно представена партия, която подкрепя такава нетрадиционна за Европа мярка. От самото начало „Възраждане“ определиха зелените сертификати като дискриминационни и поискаха те да бъдат отменени.

Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира, че правилата трябва да бъдат за всички или за никого.

„Стана ясно, че има едни богоизбрани – тези, които гласуваха против еднаквите правила за народните представители“, каза Атанасова.

Идеята за премахване на зеления сертификат обаче не беше първоначалното виждане на ГЕРБ за епидемичните мерки. Всъщност, именно те поискаха зеленият сертификат да стане задължителен за депутатите, но след като само ДПС подкрепи идеята, партията промени позицията си на 180 градуса.

От „Демократична България“ обявиха, че ще внесат нарочно решение, с което темата за „зелените сертификати“ отново да бъде дискутирана в рамките на парламента.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...