fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:43

ГЕРБ спечели втория тур на изборите за кмет на село Лиляче

Вотът във врачанското село беше насрочен, след като досегашният кмет Красимир Петров получи тримесечна условна присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вероника Ценова от ГЕРБ спечели втория тур на частичните избори за кмет на село Лиляче. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия във Враца.

Ценова получава 289 действителни гласове. За опонента ѝ – Цветослав Цветков, издигнат от коалиция “БСП за България”, са гласували 183 от избирателите.

В балотажа своя вот са дали 475 от 1209 имащите право на глас в Лиляче, вписани в избирателните списъци. Избирателната активност в края на изборния ден е достигнала 39,29 на сто, сочат данните на ОИК-Враца.

Ценова е най-младата от всичките седем кандидати за кмет на село Лиляче, участвали в частичните избори.

Частичните местни избори във врачанското село бяха насрочени с президентски указ, след като избраният на редовните избори през 2019 година кмет Красимир Петров получи тримесечна условна присъда. Причината – управление на автомобил след употреба на алкохол.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img