fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:31

ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие към правителството (ВИДЕО)

Десислава Атанасова : "Внесохме вот на недоверие към политиката на Кирил Петков"

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

ПП ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Мотивът на опозицията е провал на кабинета в публичните финанси и икономическата политика.

“Внесохме вот на недоверие към политиката на Кирил Петков, внесохме промени в Изборния кодекс за гласуване с бюлетини. Абсолютно убедени сме, че трябва да дадем възможност на българските граждани да гласуват и с хартиена бюлетина на предсрочните избори”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова .


Тя съобщи, че ПГ на ГЕРБ е предложила в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде разгледан „онзи законопроект на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от “Продължаваме промяната”.

“За нас е абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата в детайли. Именно заради това ние считаме, че освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е изключително належащ, да бъде разгледан в правна комисия, следва парламентарната зала през тази седмица да разгледа Изборния кодекс, внесен от ПГ на БСП с вносители Георги Свиленски и Филип Попов. Още повече, че доколкото знам БСП на своя Национален конгрес взе решение за подобна промяна”, каза в заключение Атанасова.

От партията съобщиха, че са събрали нужните подписи за внасяне на вота и започват преговори, на които ще поканят всички парламентарни сили. 

За приемането на вота също са необходими 121 гласа, което означава, че бившите управляващи ще трябва да намерят още 62 гласа. За събирането им ще са нужни всички групи извън управляващата коалиция – 34 от ДПС, 20 от “Има такъв народ”, 13 от “Възраждане”. Четирите групи имат общо 126 гласа. Ако вотът бъде подкрепен кабинетът трябва да подаде оставка и правомощията му да бъдат прекратени.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here