fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:19

ГЕРБ-СДС върна на президента втория мандат (ВИДЕО)

Румен Радев ще проведе консултации

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание на втората по големина парламентарна група ГЕРБ-СДС. Очаквано мандатът беше върнат.

В рамките на 7 дни държавният глава трябва да избере коя от останалите пет парламентарни групи ще получи третата и последна възможност да формира нов кабинет.

Преди това обаче Румен Радев ще проведе консултация на , която очаква да чуе предложения за излизане от политическата криза в страната. След това държавният глава може да връчи мандата на всяка една парламентарно представена партия. Ако и третият опит за връчване на мандат се окаже неуспешен президентът е длъжен да разпусне Народното събрание, да насрочи предсрочни парламентарни избори и да излъчи служебно правителство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img