fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:20

ГЕРБ-СДС обвиниха управляващите в измама относно “Джемкорп”

На 20 юли премиерът каза, че кабинетът прекратява меморандума

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

С декларация ГЕРБ – СДС обвиниха правителството в оставка за меморандума с корпорацията “Джемкорп”, подписан в края на март. На 20 юли министър-председателят каза, че кабинетът прекратява меморандума.

В декларацията се твърди, че партията на Бойко Борисов “от месеци се бори” за това, докато управляващите опитвали да прикрият “опита да дадат цялата ни енергетика на една офшорка с неясни капитали и спорни имена”.

Според ГЕРБ-СДС въпреки заявката за прекратяването на меморандума е останало неизяснено кой е предложил договорки с “Джемкорп”, как е била избрана корпорацията, дали някой е взел комисиони и защо не е била направена проверка на капитала на компанията. “Кирил Петков е крил в кабинета си доклад на ДАНС за “Джемкорп” близо три месеца и не е предприел никакви действия за прекратяване на меморандума”, съобщават ГЕРБ-СДС в декларацията си.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img