28.11.2022 | понеделник | 16:07

ГЕРБ с позиция за отказаната регистрация на ДБ в Стара Загора

Публикувано:

Сподели поста:

От ПП ГЕРБ излязоха с официална позиция във връзка с решението на Централната избирателна комисия да откаже регистрация на листата с кандидат-депутати на „Демократична България“ в Стара Загора и изказването на Христо Иванов, който заявява, че „ГЕРБ и ДПС в ЦИК искат служебно да елиминират ДБ от участие на изборите в този район“.

Публикуваме позицията на партията без редакторска намеса.

„Във връзка със спекулативни твърдения на Христо Иванов от “Да, България”, от ГЕРБ заявяваме:“ Всякакви опити от страна на “Да, България” да се вмени каквато и да било вина на ГЕРБ за решението на ЦИК да откаже регистрация на листата на “Да, България” в Стара Загора, са несъстоятелни. ГЕРБ няма мнозинство в ЦИК. Напомняме, че този състав на ЦИК беше назначен от президента Румен Радев и в него доминират партиите на протеста, а ГЕРБ е в абсолютно малцинство.

В заключение заявяваме, че ГЕРБ никога не би си позволила да саботира регистрацията на коалиция, в която участва сестринска партия от семейството на ЕНП“.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
4.1 ° C
4.6 °
3.7 °
74 %
2.6kmh
100 %
пн
4 °
вт
4 °
ср
4 °
чт
4 °
пт
8 °

Прочети още

СОС трябва да определи сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

След дълги години отлагане и прехвърляне на отговорността между институциите общинските съветници на ВМРО в Столична община предприеха...

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY 

Перу и Историята на Майката Земя по VIASAT HISTORY 

Иван Шишков: До края на годината движението по северния обходен път на Бургас ще бъде пуснато

Иван Шишков: До края на годината движението по северния обходен път на Бургас ще бъде пуснато

Warner Bros. Discovery ще излъчи на живо Световното първенство по лека атлетика в Будапеща през 2023 г.

Warner Bros. Discovery ще излъчи на живо Световното първенство по лека атлетика в Будапеща през 2023 г.