fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 18:14

ГЕРБ: Премиерът в оставка излъга за интерконектора Гърция-България

С лъжи и манипулации управляваха държавата, каза Теменужка Петкова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес премиерът в оставка Кирил Петков излъга за пореден път. Излъга за две неща – за интерконектроа Гърция-България и за “договорените” седем танкера втечнен газ, каза Теменужка Петкова по повод брифинга, даден от премиера в оставка.

Днес премиерът в оставка призна, че в рамките на днешния ден те са получили АКТ 14. А за да заработи такъв проект, е необходимо да има АКТ 15 и АКТ 16. Кога ще стане това, никой не знае, каза Петкова.

Според договора, който е подписал ГЕРБ, тази връзка трябваше да бъде готова до 31 декемри 2021 година. Ако ПП ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт, припомни тя.

„Премиерът в оставка се опита да прикрие собствената си некадърност, като обвини правителството на Борисов. Нека му напомня на уважаемия г-н Петков, че той няма никакъв приност за интерконектора. Проектът стана възможен, благодарение на усилията лично на премиера Борисов и на ръководените от него правителства“, заяви Петкова.

„Когато Петков обвинява, че Герб не е завършил умишлено проекта с цел да обслужи нечии чужди интереси, е добре да си припомни кой подписа меморандума с Gemcorp, кои фирми стоят зад нея, какви офшорки и какви капитали са намесени. Тези хора с лъжи и манипулации управляваха държавата.“, припомни тя.

Другата поредна лъжа са прословутите седем танкера, с които щяла да се реши газовата криза на България. Те (управляващите в оставка, б.ред.) нямат смелостта да излязат и да признаят, че България е в газова криза. Те не успяха да доставят необходимия газ и това всички трябва да го знаят. Сега отново не казват с кого са се договорили, на каква цена са тези танкери и най-важното – как ще стигнат до България. А още по-важно е, че те не са резервирали капацатите, т.е те нищо не са договорили, каза Петкова.

“С лъжи започнаха своето управление, с лъжа ще приключат”, обобщи тя.

Делян Добрев допълни, че от друга страна цената на газа скача драстично, Булгаргаз иска увеличение с 54% (с иск от 21 юли), а КЕВР крие информацията цяла седмица, за да не пречи на коалиционните договорки за правителство.

“Накрая ще се окаже, че чената ще се вдигне с над 60%. Тази зима ще има газова криза, защото не са договорени количество и защото нямаме инфраструктура, по която да бъде доставен газът. До сега управялващите нищо не направиха и по отношение на цената на горивата. Не пожелаха да заместят посредниците като Литаско“ с българска държавна фирма. Те нямат решения за високата цена на горивата”, категоричен бе Добрев.

„Да се надяваме, че днешната пресконференция на Кирил Петков ще е последната и повече няма да ставаме свидетели как един случайно попаднал човек говори на “ангро” от най-високата позиция в държавата и взима, за съжаление, стратегически решения“, каза Тома Биков.

“Нашият съвет е да спре да взима стратегически решения, да си почива и да изчака да дойде следващият министър-председател, за да започнем да изчисляваме на каква стойност са нанесените щети през последните 7 месеца на държавата и на обществото, добави той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here