fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:54

ГЕРБ : Предлагаме 15% увеличение на пенсиите (ВИДЕО)

Деница Сачева : Предлагаме предложените промени за 1 октомври да отпаднат

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

ПГ на ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета за държавното обществено осигуряване, с което ние предлагаме 15% увеличение на пенсиите.

“Предлагаме предложените промени за 1 октомври да отпаднат, защото те не са добре обмислени, не са съгласувани и не са получили широко обществено обсъждане със заинтересованите страни“, подчерта тя. Предложението в крайна сметка възлиза на над 1,3 милиарда лева за тази година, но според Сачева “за следващите години ще излезе с 2 милиарда по-малко“.

Според нея, министърът на финансите Асен Василев за пореден път се е опитал в своето “емоционално изказване“ да направи внушение за това “каква е била политиката на управляващите преди това правителство, и по-специално, за пореден път се опита да внуши, че ние сме против това да се увеличават пенсиите“.

“В рамките на управлението на господин Борисов в периода 2017 – 2021 година средната пенсия нарасна с почти до 200 лева и добавката от 50 лева беше дадена именно по времето на управлението на г-н Борисов“, заяви Сачева и подчерта, че това, което ГЕРБ винаги са правили, е да имат предвид финансовата стабилност и финансовата устойчивост на системата. “Това, което днес тук един финансов министър твърди, че едва ли не е нещо, което ние трябва да пренебрегнем“, каза тя.

По думите на Василев за 12 години ГЕРБ не са успели да направят това, което некадърните правителствата направиха за 12 месеца.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here