fbpx
More

  ГЕРБ отвръща на удара: Единственият виновник за провалената ваксинационна кампания е Кацаров

  Бившите управляващи твърдят, че здравният министър е обществено опасен

  “Всеки ден престой на Стойчо Кацаров на поста здравен министър вдига степента на обществена опасност, заради липсата на адекватни решения”. Така започва разпространената до медиите позиция на ГЕРБ, часове след като стана ясно, че служебният министър на здравеопазването е дал Бойко Борисов на прокуратурата, заради, изказването, че в България се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

  “Единственият виновник за липсата на навременна информация, че срокът на годност на изтеклите ваксини е удължен, е Стойчо Кацаров. Същият е виновен и за провалената ваксинационна кампания до момента, заради която ваксините отлежават във фризерите, а България остава на последно място по ваксинация в ЕС”, се казва още в позицията.

  Припомняме, че по-рано през деня служебният здравен министър изпрати сигнал до Софийската районна прокуратура с молба Темида да вземе отношение и “мерки”, спрямо разпространените “фалшиви новини” от Борисов.

  “Разпространението на фалшивата новина, което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов, е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването му, може да повлияе на решенията на много хора”, се посочва в сигнала на Кацаров.

  По-рано думите на Борисов бяха опровергани от шефа на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов и от самото здравно ведомство.