fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:48

ГЕРБ отговори на Кирил Петков: Няма нарушения при „Балкански поток“, вашето е въпиюща некомпетентност

„Булгартрансгаз“ е на печалба, всички лъжи на Кирил Петков са начало на предизборната му кампания, каза Теменужка Петкова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Няма нищо вярно в цитираните „разкрития“ от междуведомствената проверка, която бил назначил Кирил Петков. Шумът около тази „проверка“ е просто старт на предизборната кампания на ПП, каза Теменужка Петкова на брифинг по повод прессъобщението от Министерския съвет относно „Балкански поток“.

„Проектът е съобразен изцяло с правилата  на ЕС и нашето законодателство. Всяко нещо при изграждането на потока е правено след решение на българския парламент.

В решението на Народното събрание пише всичко, което трябва да се изпълни, а ние, за разлика от  Кирил Петков,  спазваме решенията му“, заяви тя.

Няма как две междуведомствени групи да изземат функциите на институциите, както си го представя Кирил Петков. В една правова държава всичко се случва в рамките на компетентна институция, а не междуведомствените групи да са компетентни по всички въпроси, допълни Петкова.

Пътната карта – хем я има, хем не им я е предоставила пътната агенция, учудва се тя.

„Пътната карта е само една паметна бележка от една среща. Яд ги е, че не можаха да извлекат нищо от нея. Ние никога не сме подписвали неизгодни за България договори и документи.  А на Петков ще му припомня само Gemcorp и повече няма да коментирам“, каза още бившият министър на енергетиката.

Няма нарушения на  Екологичното законодателство. Това е поредната лъжа. Всичко е съобразено с Министерството на околната среда и водите  и кореспонденцята с министъра доказва, че няма нито едно нарушение, стана ясно от думите на Петкова, която показа и преписката.

Правителството на Петков демонстрира въпиюща некомпетентност и по отношение на цитираните нарушения на трудовата дейност. Условията на труд и спазването на трудовото законодателство е пряка отговорност на фирмите-изпълнители по проекта, не е на „Булгартрансгаз“, уточни Теменужка Петкова.

Относно финансирането на „Балкански поток“, отговор на неверното твърдение на Петков дава  решение на КЕВР от 2018 година. В него  е казано какви трябва да са  необходимите приходи на „Булгартрансгаз“, за да е на печалба. КЕВР казва, че тя трябва да е 329 331 000 лева, а всъщност приходите са много по-висока от така посочената сума, допълни тя.

„Тези хора (Кирил Петков и кабинета му, бел. ред.), са вредни за България и днес е едни хубав ден за  българската демокрация, защото тези хора си отидоха“, завърши Петкова.

„Правителството „Петков“ не изневери на стила си – завърши, както започна – в остър конфликт с действителността“, обобщи накрая и Томислав Дончев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img