-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:41:16
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:41:16

ГЕРБ официално подкрепиха кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президентските избори

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

ГЕРБ официално подкрепиха кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президентските избори. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов при откриването на галерията на Вежди Рашидов на бул. “Симеоновско шосе” в София.

Бойко Борисов уточни, че от партията обсъждали и други кандидатури като Томислав Дончев и кмета на Бургас Димитър Николов. Избрали кандидатурата на ректора на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, защото преди десетина дни Красимир Вълчев споделил, че Герджиков възнамерява да се кандидатира и от ГЕРБ преценили, че той може най-добре да обедини нацията.

“Какъв по-голям обединител може да се намери от него”, заяви още лидерът Бойко Борисов и описа ректора на СУ като “умен, красив, образован, спокоен, нормален човек”, който ще се изправи пред диктатора.

“Излизаме двамата с Радев и разделяме държавата на две, мразим се, не се обичаме…Това ли е целта на президентските избори…На нас ни трябва мир, смирение, ректорът на ректорите, на Алма матер”, каза той.

Бойко Борисов отговори и на нападките на Румен Радев, който от няколко дни го призовава да се кандидатира за президент и да не се крие зад ГЕРБ. По-рано днес пък държавният глава заяви, че Бойко Борисов се е крил под полата на Цецка Цачева и под тогата на ректора на СУ.
Бойко Борисов изрази и недоверие, че Радев би могъл да изрече нещо подобно, защото това показвало, че не е разбрал какво е работил 5 години като президент.

“Той се изживява през цялото време и като президент, като управляващ, като диктатор”, заяви още Бойко Борисов за Румен Радев.
“Мен ме интересуват парламентарните избори. Социологията за момента е добре. Надявам се да сме първа политическа сила”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук