2.12.2022 | петък | 01:51

ГЕРБ настоява за мораториум за теглене на нов дълг, ще помага на новото правителство

Публикувано:

Сподели поста:

Ще настояваме всяка стотинка държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Първият ни внесен проект ще бъде за налагане на мораториум за теглене на нов държавен дълг до избирането на ново правителство, заяви Десислава Атанасова от името на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на тържественото първо заседание на 47-ото Народно събрание.

Тя посочи, че депутатите на ГЕРБ ще дадат толеранс на бъдещото правителство и че са готови да оказват помощ в работата му.

„Мога да гарантирам, че ако има редовно правителство, то ще получи толеранс и при желание може да разчита на нашата експертиза и опит за бюджета за следващата година, чието обсъждане настояваме да е през тази календарна година“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според нея бъдещото мнозинство ще е плод на необходимост много повече, отколкото на позитивен избор на гражданите.

„През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив в доверието към партиите, които участваха пряко в него. Тези два факта, трябва да бъдат отчетени от всички нас и ние сме длъжни да се съобразим с тях“, каза Атанасова.

„Заради ниската избирателна активност, настоящия парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждането на скандали. Още от сега е ясно, че каквото и да е мнозинството в това Народно събрание, то няма да е плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси“, заяви още тя.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху