fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:04:04
петък | 20.05.2022 | 00:04:04
11.3 C
София

ГЕРБ иска извънредно заседание на НС заради Украйна

Бойко Борисов попита управляващите дали българската армия е в пълна бойна готовност

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

ГЕРБ внася 59 подписа на народни представители при необходими 48 за свикване на извънредно заседание на парламента заради кризата с Украйна. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. Според него НАТО е в пълна бойна готовност на нашата граница, и ние като парламентарна република трябва да дадем ясен мандат на правителството, да бъдем по-единни отвсякога и да отстояваме нашите интереси и сигурност.

„Когато НАТО е в пълна бойна готовност дали Българската армия е в такава? Давано ли е, искано ли е разрешение за разполагане на чужда бойна техника у нас? Днес се провежда съвет на външните министри на ЕС, посветен на казуса Русия – Украйна. Ние сме представени там от зам.-министър. Какво по-важно и кой по-добре от външния министър може да заяви нашата тревожност за това. С тези бойни кораби, туризма да го забравим“, коментира още Борисов.

Според него най- активна трябва да е позицията на президента, премиера, министъра на отбраната, „но оттам-мълчание”, критикува лидерът на ГЕРБ.

“И в този момент моят астрален близнак – президентът на Румъния свиква КСНС“, упрекна още Борисов.

“Кой ходи на почивка, когато над него летят Ф-35 и вместо лодки, се разхождат бойни фрегати”, добави бившият премиер.”Ние сме член на НАТО и бойната готовност на НАТО значи бойна готовности за нас. Какво правим ние? Правим се, че няма проблем, не го забелязваме, не участваме в решението? Тотална международна изолация”, допълни Бойко Борисов.

Той не уточни кога иска да се проведе извънредното заседание на парламента заради усложнената ситуация в региона. Но допълни, че това може да стане още днес, а ако не днес, то възможно най-скоро.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук