fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:53

ГЕРБ и ДПС провалиха регионалната комисия за парите на пътните строители

Трябваше да се приеме решение за удължаване на срока на договорите с пътните строители

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Депутатите на ГЕРБ, ДПС и други народни представители от опозицията, тази сутрин не дойдоха на насроченото извънредно заседание на регионалната комисия в Народното събрание. Без тяхното участие не можа да се събере кворум. На нея трябваше да се приеме решение за удължаване на срока на договорите с фирмите за текуща поддръжка на държавните пътища след 30 септември.

“Много безотговорно поведение, а от друга страна пък има протести. Според мен, те нарочно наливат масло в огъня. Всичко е политическа игра. И двете страни нищо не правят. Защо Камарата не призове ГЕРБ и ДПС да влязат на комисия и в зала, за да се приеме решението? При служебното правителство няма да има парламент и може би искат по този начин да навредят на президента, защото 30 септември, когато е крайният срок на договорите, ще се падне точно по време на служебния кабинет. Искахме да удължим срока до 30 ноември, когато ще има парламент и ще може да вземе някакви решения”, каза Настимир Ананиев, председател на комисията.

На въпрос дали има шанс да се насрочи ново заседание на комисията в понеделник, Ананиев зави, че това едва ли ще е възможно, защото президентът още днес ще публикува Указа и в понеделник или вторник ще бъде разпуснато Народното събрание.

“Дори и да има комисия, няма да има пленарно заседание”, поясни той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img