fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:26:11
събота | 28.05.2022 | 13:26:11
21.8 C
София

ГЕРБ: Българската енергетика е дадена на офшорни компании

Това правителство е цар на разточителството, на фона на недоволно население заради инфлацията, заяви Бойко Борисов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Цялата енергетика на България е дадена на офшорни компании”. Това заявиха от ГЕРБ по време на извънреден брифинг на партията. Коментарът им дойде по повод меморандума, подписан от кабинета “Петков” преди седмици с компанията Gemcorp за инвестиции в енергетиката “на стойност около 1 млрд. долара”, съобщи NOVA.

„Свидетели сме на поредица от лъжи от премиера Петков по отношение на компанията Gemcorp от самото начало. Първата лъжа започва още в деня на подписване на меморандума. Излъгаха ни за компанията и това може да го видите на официалната страница на Министерството на енергетиката. Оказа се, че са подписали с офшорка, регистрирана през 2016 г. в Джърси. Тя пък е свързана с офшорки на Кайманите и Женева. Обвързваме нашата енергетика с капитали, с неизвестен произход”, обясни Десислава Трифонова.

Бившият премиер коментира и управлението на правителството.

„Това правителство е цар на разточителството, на фона на недоволно население заради инфлацията. Не е новина, че ще плащаме лихви. Сега се готвят да вземат 1 милиард евро от външните пазари. Не разбирате ли, че тези хора ви ограбват и когато си тръгнат, няма кой да ви помогне? Трябва национално съгласие и президентът Радев има водеща роля, за да се измъкнем от ситуацията, в която сме”, каза Бойко Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук