fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:52:05
събота | 28.05.2022 | 00:52:05
21.1 C
София

ГЕРБ: България никога не е преговаряла с фирми за закупуването на изтребители F-16

От партията разкритикуваха премиера за вчерашното му изказване по повод правителството на ГЕРБ, че "решението за F-16 е взето накрак"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“България никога не е преговаряла с фирми за закупуването на изтребители F-16, а с американското правителство”. Това заявиха в Народното събрание от ГЕРБ. От партията разкритикуваха премиера за вчерашното му изказване по повод правителството на ГЕРБ, че “решението за F-16 е взето накрак”, съобщи БНТ.

“100 дни по-късно сме съгласни, че премиерът е “просто Киро”. Трябва курс по обучение какво е отбраната за министър-председателя. Изказването на премиера за първите F-16, че решението е взето на крак, е в опита му да бъде оригинален, но невинаги му се получава. Година и два месеца преговаряхме за F-16. Ако това е накрак – да видим той колко ще се задържи, ще видим…

България никога не е преговаряла с фирми, а с американското правителство. Първите F-16 ще се забавят с една година заради ковид. Да се говорят подобни глупости е несериозно. Бих препоръчал на премиера да се запознае с този проект и да влезе в крак. Следващата седмица ще дойде следващото предложение от американското правителство и той трябва да влезе в крак,” каза Христо Гаджев.

“Винаги съм говорил за премиера като за човек без памет. Сега се оказва, че безпаметността му се разпростира в сферата на отбраната. Той, или се занимава с евтина пропаганда, или не знае какво се случва през последните години,” допълни Даниел Митов.

“Това явно са новите измерения на прозрачността. България закъснява с Плана за възстановяване една година. Аз не знам какво ще одобри ЕК. Нова версия на план няма. Има нови проекти. Как те ще се отразят на някои от съществуващите проекти, ние не знаем,” каза Томислав Дончев.

От “Продължаваме промяната” отговориха, че цената, която в момента предлага САЩ, за изтребителите F-16 е по-ниска от цената за първите осем бойни самолета, което е знак за доверие.

“Това предложение идва на фона на плановете на Министерство на отбраната за модернизация. Направи ми впечатление, че цената, която предлагат САЩ, е по-ниска от цената, за която купихме първите самолети и това показва, че ни имат доверие САЩ. Самолетите може да са на разположение на ВВС през 2025 г. Дотогава трябва да намерим решение за ремонт на МиГ-овете, което да дойде и с резервните части,” заяви Благовест Белев .

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук