fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:27:33
събота | 21.05.2022 | 16:27:33
26.8 C
София

Георги Свиленски: В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията

Той поясни, че българското правителство трябва да продължи разговорите с "Газпром" и цената да бъде такава, каквато е договорена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията, решението за военнотехническа помощ за Украйна е подкрепено от 200 народни представители, благодарение на БСП в Украйна няма да се изпращат въоръжение и боеприпаси”, заяви за БНТ Георги Свиленски, председател на парламентарната група на “БСП за България”.

По думите му войната трябва да свърши с мирни средства, с диалог, с дипломация.

“БСП не изнудва, на никой не сме извивали ръцете, няма как с изпращане на оръжие и боеприпаси да се търси мир. Решението за военнотехническа помощ е победа на справедливостта, даваме възможност на Украйна да си изнесе зърното и евтината електроенергия, да получи подкрепа за членството си в Европейския съюз, все неща, от които Украйна има нужда”, допълни Георги Свиленски.

Той категорично смята, че от България за Украйна не се изнася въоръжение и боеприпаси.

“Ако някой твърди такова нещо – лъже. Такова нещо не се извършва. България изпраща оръжие до 60 държави, с които има договори повече от 30 години, от там нататък какво те правят с тях българският министър на икономиката не носи отговорност. Договорът има краен потребител и е ясно за коя държава отива”, добави Георги Свиленски.

Според него “нито без руски газ ще можем, нито без руски петрол”. “Ще ни продават същия руски газ или петрол през друг доставчик, няма как да се оправи България без тези суровини. Трябва да се отстоява българският национален интерес, а той е българската икономика да има петрол и газ на достъпни цени”, заяви Георги Свиленски.

Той поясни, че българското правителство трябва да продължи разговорите с “Газпром” и цената да бъде такава, каквато е договорена, а ако не успее да компенсира българските граждани и българския бизнес.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук