“Ще направим всичко възможно да намерим разумни народни представители и да приемем актуализацията на бюджета.”

Това заяви Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия. Той коментира, че е останал изненадан от поведението на “Има такъв народ”, които заявиха, че ще подкрепят социалните и антикризисните мерки, а в бюджетна комисия не подкрепят бюджета.

“Веднъж го направиха миналата година в 45-ото Народно събрание, когато мина отново бюджета на Държавното обществено осигуряване, и когато трябваше да бъде гледан на второ четене, те отказаха да го внесат”, отбеляза Сивленски.

Той добави, че всичко е възможно, тъй като те са непредвидими и както не са го подкрепили в комисия, могат да гласуват единодушно за него в зала.

“Въпросът е, ако не го подкрепят, как ще обяснят на българските граждани, че ще ги оставят без помощи, без социални плащания и бизнеса без подкрепа”, изтъкна председателят на парламентарната група на левицата.

Георги Свиленски призова да не се забравят предизборните обещание.

 “Ние влязохме в парламента, за да променим модела “ГЕРБ”. Сега няма как, само след 6 месеца, да кажем, че моделът е много хубав и дайте да го върнем”, подчерта народният представител.

 Според Свиленски не е възможно в рамките на този парламент да се случи нова конфигурация. “Случи ли се това, значи някой е излъгал своите избиратели”, отбеляза социалистът.

Той коментира още, че ясно е записано в Конституцията какво се случва, ако не може да се събере мнозинство за правителство и за бюджета, но подчерта, че е по-важен въпросът какво е полезно за България.

“Ако се стигне дотам парламентарната рулетка да бъде завъртяна, ние ще положим усилия както с новия мандат на “Продължаваме промяната”, така и с третия мандат, ако дойде при нас, да съставим правителство”, подчерта Георги Свиленски.

Депутатът от БСП коментира и намерението на ИТН да направи опит да състави правителство с евентуален трети мандат:

“Те имаха 70 народни представители и не се опитаха да направят кабинет, сега ми е много интересно как с 25 ще направят, когато по този начин напускат работеща коалиция два часа преди да се гласува бюджет. Ако това им е бил мотивът да излязат от коалицията, подвели са се. Това няма как да стане.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here