fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 06:10

Георги Семерджиев е шофирал под въздействие на метамфетамини в нощта на фаталната катастрофа

Прокуратурата проверява подсъдимия и за кражба на гориво от бензиностанция

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метамфетамин, съобщава Нова телевизия. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета.

Пробата беше взета около 48 часа след инцидента по силата на съдебно решение. Медицинският екип е отишъл на място в Националното следствие, където беше задържан водачът на джипа.

Георги Семерждиев е обвинен за смъртоносна катастрофа на 5 юли на столичния бул. “Черни връх”. При тежкия пътен инцидент загинаха две млади жени.

По-рано днес стана ясно, че териториалното отделение на прокуратурата в Ихтиман води разследване по сигнал за кражба на гориво, като изяснява съпричастността към случая на Георги Семерджиев.

На 3 юли на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с немска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие шофьорът тръгнал без да заплати сметката.

Веднага е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е Георги Семерджиев, след като видял негови снимки в медиите. Прокуратурата е изискала записи от камери за видеонаблюдение в района, назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

Прокуратурата проверява и данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и информация за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img