28.11.2022 | понеделник | 17:48

Георги Гьоков: Децата са най-ценната част от нашето общество

Публикувано:

Сподели поста:

„Пожелавам ви да се радвате на детство, изпълнено със смях, безгрижие, приятелство и весели игри. Бъдете любознателни, не спирайте всеки ден да търсите и откривате вълшебствата на живота и света около вас! Пазете своята детска невинност и искреност, мечтайте смело, учете нови неща, изпълвайте с гордост своите родители, а ние ще се грижим за вашето спокойствие и безопасност“.

С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се обърна днес към децата, присъстващи на организираното от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) тържество по повод 1 юни – Международния  ден на детето.

„Децата са най-ценната част от нашето общество. Те са нашето бъдеще и нашата надежда, че всичко добро, което сме започнали, ще бъде продължено“, добави той.

Празничният ден тази година е под мотото „Нека всеки ден да бъде празник на детето“ и е с фокус върху безопасността в мрежата. В събитието участваха заместник-министър Иван Кръстев, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, представители на Столична община и организации, работещи в областта на правата на детето.

„Знам, че всички обичате да играете и сърфирате в интернет. Но бъдете внимателни, защото не всички хора, които ще срещнете там са добронамерени. Затова в никакъв случай не казвайте на непознати своето име, адрес, парола от електронна поща, телефонен номер или къде учите“, посъветва децата министър Гьоков.

В поздравлението си министърът не пропусна да се обърне и към организаторите от ДАЗД, като подчерта значимостта на ежедневните усилия за изпълнението на каузата, отстоявана и от Министерството на труда и социалната политика – всички деца да растат в здравословна среда, сигурност и защита. „Всички ние сме отговорни за тяхното благосъстояние и сме длъжни да ги закриляме и напътстваме, за да бъдат достойни граждани на България!“, заяви министър Георги Гьоков.

Заедно със заместник-министър Иван Кръстев той награди децата, отговорили правилно на въпроси за правилата за безопасност в интернет. Преди началото на празника в небето бяха пуснати 100 балона с детски послания, между които и пожеланието на министър Гьоков за щастливо детство.

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
София
облачно
4.1 ° C
4.6 °
3.7 °
74 %
2.6kmh
100 %
пн
4 °
вт
4 °
ср
4 °
чт
4 °
пт
8 °

Прочети още

Иван Шишков: Решението на Конституционния съд за парите на пътните фирми не ме учудва

Решението на Конституционния съд за парите на пътните фирми не ме учудва. Още преди да стана министър, бях...

Парламентът трябва да използва предоставеното време за решаване на проблемите, които пряко засягат българските граждани

Румен Радев проведе консултации за съставяне на правителство с представители на парламентарната група на „Български възход“ Предоставих достатъчно време...

Задържат под стража 45-годишна адвокатка за извършената измама

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 45-годишна адвокатка за извършена измама. Д.М. е привлечена към...

Представиха в Турция възможностите за инвестиции в страната ни

Министърът на енергетиката Росен Христов посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията Smart solar technologies,...