fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:18:22
четвъртък | 26.05.2022 | 17:18:22
26.8 C
София

Генщабът на Украйна: Русия може да нападне на запад от Приднестровието

Русия засега отрича, че възнамерява да използва Приднестровието като плацдарм за атака

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Генералният щаб на украинските въоръжени сили изрази днес опасение, че Русия може да нападне от запад от Приднестровието, предаде ДПА.

“Не може да изключваме провокации от руските въоръжени сили на територията на Приднестровието в Република Молдова”, се казва в съобщението.

Приднестровието, което граничи от запад с Украйна, е според международното право област в Молдова, но е под контрола на руски войски от 1990 г. Ако руските части и проруските сепаратисти там се намесят в настоящата война, това ще заплаши с обкръжение украинските сили в Южна Украйна и особено в Одеса.

Русия засега отрича, че възнамерява да използва Приднестровието като плацдарм за атака от запад. Междувременно Киев регистрира продължаващо съсредоточаване на руски войски в Източна Украйна, вкл. войници, прехвърлени от Сибир и руския Далечен изток. “Възможно е до няколко дни окупаторите да подновят офанзивата си”, каза украинският Генерален щаб, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук