fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:29

Генчовска: Ще вземем мерки срещу говора на омразата на Северна Македония

Външният министър бе изслушана от Комисията по външна политика

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Ще предприемем мерки срещу говора на омразата в Северна Македония, както винаги сме го правили. Това заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска. 

„Мерките ще бъдат дипломатически – привикване на временно управляващия посолството им, връчване на протестна нота и т.н.“, коментира тя. 

„Те просто трябва да убедят тяхното общество какво да направят по отношение на предложението на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз“, допълни министърът на външните работи в оставка. 

Генчовска посочи още, че много от държавите членки на Европейския съюз вече говорят за разделяне на Република Северна Македония от Албания по пътя им за членство в Съюза. „Това е процес, базиран на конкретни резултати. Всичко зависи от самите тях“, каза Теодора Генчовска за европейската интеграция на югозападната ни съседка. 

В Скопие бяха проведени четири последователни протестни акции срещу предложението на Френското председателство на Съвета на ЕС за преговорна рамка. Във вчерашния ден протестиращите направиха опит да влязат в сградата на парламента. 

Министър Генчовска бе изслушана днес пред Комисията по външна политика, където отговаряше на актуални въпроси пред народните представители. Изслушването се проведе при закрити врата. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img