fbpx
More

    Генчовска: От другаде се създаваше впечатление, че България е готова на отстъпки (ВИДЕО)

    От изказването на Генчовска стана ясно, че у нас се е провеждала паралелна външна политика по отношение на Северна Македония

    От изслушването на външния министър в оставка Теодора Генчовска в парламента за процеса на присъединяване на Северна Македония към ЕС и вземането на решения за одобряване на рамка на преговори стана ясно, че у нас се е провеждала паралелна външна политика.

    “Откакто поех поста министър на външните работи, по време на първата ми среща с министъра на външните работи на РСМ, първото ми изречение беше към него: “Г-н министър, комуникирайте само с мен! За съжаление, това не се случи. Външнополитическият съветник на премиера изпрати свой проект на актуализация на рамковата позиция. Съдържанието му обаче по-скоро предполага ревизия на българската национална позиция. Тази нова рамкова позиция проект не фигурира българската позиция по т.нар. македонски език. Изискването на европейски гаранции по отношение изпълнението на договора от 2017 година става несъстоятелно” заяви Теодора Генчовска.