fbpx
20.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:11:20
петък | 27.05.2022 | 02:11:20
20.8 C
София

Ген. Атанасов: Цацаров е напуснал, защото е разбрал, че ще му бъде отнет достъпът до квалифицирана информация

Председателят на антикорупционната комисия е бил предварително информиран за проверката, защото са му искани обяснения от служители на ДАНС, заяви още той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Сотир Цацаров е напуснал като председател на КПКОНПИ, защото предварително е разбрал, че ще му бъде отнет достъпът до квалифицирана информация. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ и зам.-председател на Народното събрание ген. Атанас Атанасов.

“Понеже е разбрал, че ще му бъде отнет достъпът до квалифицирана информация, е решил да подаде оставка. Това е моят прочит. Каквото и да се говори, убеден съм, че той е бил информиран за проверката, защото са му искани обяснения от служители на ДАНС”, каза ген. Атанас Атанасов.

“За мен е по-важна същината на казуса, защото това, което разбирам през медиите – тези действия са предприети заради онази прословута среща, наречена “ЦУМгейт”. Още тогава трябваше да бъдат предприети действия по отношение на г-н Цацаров. Политическата ситуация беше такава, че това не можеше тогава да се случи, тъй като службите за сигурност, кадрувани от Бойко Борисов, тяхната задача беше не да разкриват такъв тип случаи, а да ги прикриват”, каза още той.

Той изрази мнение, че КПКОНПИ е била създадена от няколко структури, сглобени на едно място, за да се намери работно място на Цацаров след като му изтече мандата като главен прокурор.

„Нищо не свърши тази комисия освен да подгони някои от неудобните на властта. Резултати никакви. Затова там е необходимо да се извършат някои промени. Готвят се законодателни актове, ще ги обсъждаме когато станат факт“, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук