fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:07:37
петък | 20.05.2022 | 00:07:37
11.3 C
София

“Газпром” продължава да доставя газ за Европа през Украйна

Заявките за пренос през "Сохрановка" са отхвърлени от украинската страна

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Газпром доставя газ за Европа транзитно през Украйна в обем 61,97 милиона кубични метра през газоизмервателна станция (ГИС) “Суджа”. Заявките за пренос през “Сохрановка” са отхвърлени от украинската страна, съобщи пред журналисти говорителят на “Газпром” Сергей Куприянов, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

“Газпром” доставя руски газ за транзит през територията на Украйна в количество, потвърдено от украинската страна през ГИС “Суджа” – 61,97 милиона кубични метра за 13 май. Заявките за ГИС “Сохрановка” е отхвърлено”, каза Куприянов. Вчера обемът на изпомпване беше 50,6 милиона кубични метра.

По-рано ТАСС, позовавайки се на данни от сайта на оператора на украинската газопреносна мрежа, съобщи, че транзитът на руски газ през Украйна днес може да се увеличи с 20 на сто в сравнение с предходния ден, предаде БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук